Mediapankki

Ace Cafe Lahti

Ace Cafe Lahti on ensimmäinen Lontoon ulkopuolella oleva Ace Cafe -perheeseen kuuluva kahvila-ravintola.

Moottoripyörämuseon yhteydessä Niemen satamassa toimiva Ace Cafe on enemmän, kuin kahvila. Se on legendaarisen esikuvansa mukaisesti erilaisten henkeen sopivien tapahtumien keskipiste ja tasokas, diner-tyylinen kahvilaravintola, jonne voi poiketa vaikka koko perheen voimalla irtaantumaan arjesta. Hyvä ruoka, ainutlaatuinen tunnelma ja reilu meininki ovat pääosassa.

Ace Cafessa on mahdollisuus järjestää erilaisia yksityistilaisuuksia. Ravintola sopii hyvin kokouksiin ja iltajuhliin. Ravintolassa on 140 istumapaikkaa ja A-oikeudet. Ace Cafen kesä on täynnä toimintaa. Useita erilaisia teematapahtumia prätkille sekä autoille – ja rokki soi! Tilaisuuden yhteyteen voi yhdistää tutustumisen Moottoripyörämuseoon.
Suomen Moottoripyörämuseo

 

Suomen Moottoripyörämuseo

Moottoripyörät ja moottoripyöräily ovat merkittävä osa Suomen historiaa. Ne ovat arkisia työjuhtia, niiden parissa on vietetty vapaa-aikaa ja kilpakentillä saavutetut menestystarinat ovat vieneet Suomea maailmankartalle.

Suomen oloissa ainutlaatuinen moottoripyörämuseo esittelee laajasti suomalaisen moottoripyöräilyn historiaa viime vuosisadan alusta aina 80-lukuun saakka. Kokoelmissa on laaja kirjo hienosti entisöidyistä maailmanharvinaisuuksista kotimaisiin kilpa- ja harrastepyöriin unohtamatta jokapäiväisessä käytössä olleita moottoripyöriä ja mopoja tarinoineen.

Upealla paikalla Lahdessa Niemen satamassa, Vesijärven rannan tuntumassa sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseo on enemmän kuin pelkkä museo. Se on paikka, jonne motoristit ja alasta kiinnostuneet kokoontuvat yhä uudestaan. Vaihtuvat näyttelyt ja lukuisat tapahtumat vetävät yleisöä museolle keväästä syksyyn.

Myös itse rakennus, jonka aihiona on 1959 valmistunut ja perinteitä kunnioittaen saneerattu puukuivaamo, on näkemisen arvoinen monessakin mielessä. Suuresta suosiosta ja runsaasta museoesineistön tarjonnasta johtuen 2011 valmistunut museorakennus saa 264m2 laajennusosan, joka avautuu yleisölle keväällä 2021. Vaihtuvan näyttelyn ohella uusi laajennusosa vie museovieraat 1930-luvun art deco tyylisen moottoripyöräliikkeen tunnelmiin.

Museon yhteydessä on myös legendaariseen Ace Cafe -perheeseen kuuluva kahvilaravintola. Alkuperäinen Lontoossa sijaitseva Ace Cafe on alan harrastajien pyhiinvaelluskohde ja myös Lahden Ace Cafesta on tullut sellainen. Museo erottuu nuorekkuudellaan ja rockhenkisyydellään perinteisistä museoista eikä varmasti jätä ketään kylmäksi!

Moottoripyörämuseossa käy Museokortti. Tervetuloa tutustumaan!
Avoinna kesäsesonkina, talvella tilauksesta.

 

Riku Motor

Reilusta meiningistään tunnettu Riku Motor on klassikkomoottoripyöriin sekä mielenkiintoisiin ja hyväkuntoisiin vaihtopyöriin erikoistunut ”virtuaalimyymälä.” Kivijalkamyymälää meillä ei ole, mutta muutoin kauppa toimii niin kuin ennenkin.

Moottoripyörien ohella myös klassikkojen varaosat sekä erilaiset keräilyesineet kuuluvat tilanteen mukaan ohjelmaamme. Myymme, ostamme ja välitämme – myös USA:sta ja Euroopasta. Voimme myös ottaa aarteesi myyntiliin ja löytää sille kanaviemme kautta hyvä ostaja.

Jos etsit jotain esim. tiettyä moottoripyörää, niin me etsimme sinulle sellaisen.

 

Business Corner

Toukokuussa 2011 yleisölle avautuneen Moottoripyörämuseon rakentaminen oli laajan yhteistyön ja verkoston tulos. Tuolloin nousi esille, että Lahden seudulla on paljon hienoja yrityksiä, jotka tekevät kovasti töitä – yksin. Business Corner tuo yhteen nämä Moottoripyörämuseota tukeneet tai muuten meidän henkiset menestyjät ja antaa yrittäjille tilaisuuden tuoda esille omaa osaamistaan sekä tutustua muiden alojen ammattilaisiin. Business Cornerissa yritykset käyvät kauppaa keskenään rennossa hengessä Suomen Moottoripyörämuseon ainutlaatuisessa miljöössä ja ennenkaikkea ilmapiirissä.

Business Cornerin ensimmäinen Kick off -tapahtuma järjestettiin 31.10.2014. Tapahtumat ovat olleet suosittuja ja Lahden Moottoripyörämuseon lisäksi Business Corner tapaamisia on järjestetty myös esimerkiksi Askon alueella.

Business Corner ei enää ole aktiivinen osa toimintaa.