Jarno Saarinen Circuit Imatra

Imatran Moottorikerho ry (IMK), Imatranajo Oy ja Imatran kaupunki ovat yhdessä päättäneet kunnioittaa legendaarisen ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen 250-kuutoisten maailmanmestaruutta vuodelta 1972, viidenkymmenen vuoden takaa, nimeämällä legendaarinen Imatranajon katurata Jarno Saarisen mukaan.

Saimme Imatran Moottorikerhon ry:n ja Imatranajo oy:n yhteiskokouksessa ajatuksen katuradan nimeämisestä juhlavuoden kunniaksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän RR-kuskin Jarno Saarisen mukaan. Otimme luonnollisesti ensin yhteyttä Jarno Saarisen leskeen Soili Karmeen tiedustellaksemme hänen mielipidettään. Ja kun Soili Karme iloksemme suhtautui ajatukseen myönteisesti olimme yhteydessä Imatran kaupungin päättäjiin. Imatran kaupungin edustajana Imatran kaupunginjohtaja Ari Lindeman suhtautui nimeämiseen yhtä myönteisesti kuin Soilikin. Näin ollen päätös uudesta nimestä syntyikin sitten sujuvasti, kertoo Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Martti Solja.

Osapuolten välinen ratasopimus radan uudesta nimestä allekirjoitettiin 9. päivä maaliskuuta 2022 Hotelli Gustavelundissa, Tuusulassa. Sopimuksen allekirjoittajina toimivat edellä mainitut Soili Karme (ent. Saarinen), Imatran vt. kaupunginjohtaja Ari Lindeman ja Imatran Moottorikerho ry:n puheenjohtaja Martti Solja.

Ratasopimuksen mukaan Imatranajo ajetaan tästä lähtien Jarno Saarinen Circuit Imatra –nimisellä katuradalla.

Jarnolle tämä olisi ollut suuri ilo ja kunnia, koska Jarnon maailmanmestaruus varmistui Imatralla. Kunnioitan sitä energisyyttä ja yrittäjähenkeä, joka Imatralla vallitsee, sanoo Soili Karme.